Toužíte po českém gigabajtovém e-mailu s výborným spamfiltrem? Nabízím čtyři pozvánky!
Když jsem tu minule rozdával Gmaily, byla podmínka napsat co nejlepší vtip. A abych se neopakoval, zkusím dnes něco jiného, vpravdě protřelého 🙂 Pozvánku získá ten, kdo mi poradí, jak vyrobit tak chutné a štavnaté kuřecí kousky s charakteristickým obalem, jako mají v KFC.
Aktualizace: Díky za recepty, pozvánky jsou rozdány.
Komentáře
Milan Vít #1
Teda takovéhle úkoly X_X
Potřebujeme kuřecí špalíky (spodní část kuřecích stehen), cornflakes, mletou papriku, trochu chili a sůl. Kuřecí špalíky omyjeme, osušíme, osolíme, okořeníme paprikou a podle chuti a vybavení hasícími přístroji také čili. Obalíme ve vajíčku a pak v cornflakes smíchném s kořením. Dáme smažit do křupava. Cornflakes můžeme mírně rozdrtit.
Clojster #2
Naco pozvanka na gigacentrum kdyz seznam.cz uz funguje a je v podstate zadarmo… staci jedna sms…
kmar #3
bez naroku an pozvanku: potrebujes hlavne tlakovou fritezu, v podstate tlakac akorat s olejem … ale doma bych to myslim nezkousel :)
David Grudl #4
#1 Milane Víte, Díky za tip. Cornflakes jsem už zkoušel, ale není to ono. Jednak jsou trošku tvrdší, ale především velmi lehce nasládlé. Navíc takto usmažené maso ztratilo tu šťavnatost… Pozvánku máš v poště 😉
#2 Clojstere, Zkusil jsem obojí, nedá se srovnat. Gigacentrum vyvíjí novou aplikaci se skutečně funkčním spamfiltrem a schopnostmi tak rozsáhlou poštu třídit a organizovat. Seznam „jen“ nafoukl kapacitu.
Ve srování Gmail vs. Gigacentrum získává Centrum cenné bodíky ve schopnostech vyhledávat – umí totiž pracovat s diakritikou a vyhledávat i části slov.
Milan Vít #5
dgx: díky díky moc, je to boží aneb bye bye GMail ^_^
Martin #6
pokud si videl Horem padem tak vis, ze se nejedna o kure ale o peceneho netopyra 🙂
takze kure nijak, musis mit netopyra… 😉
Filosof #7
Co potřebujeme?
Kuřecí stehýnka dle chuti okořeníme, zamotáme do igelitu (je potřeba vytvořit souvislou centimetrovou igelitovrstvu) a vložíme na 1minutu do trouby předem rozpálené na 200 stupňů l'celsia. Podáváme vychlazené v dobře vyvětrané místnosti pouze na exluzivním a soukromém obědě s oblíbenou tchýní..
PS: Nemám rád KFC, ale toho už sis určitě všimnul.. 🙂
eLKa #8
Tohle je ten pravý recept. Chutná báječně.
Kuře ala KFC
Ingredience
4 plátky kuřecích prsíček, 350–500 ml podmáslí, 150 g mouky, 1 a 1/2 lžičky soli, 1 lžička sladké papriky, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky sušeného česneku, 1 lžička steakového koření, špetka strouhaného muškátového oříšku
Postup
Kuřecí porce ponoříme do podmáslí, necháme uležet 2–3 hodiny a několikrát obrátíme. Smícháme mouku s ostatními přísadami a okapané kousky masa obalíme v ochucené mouce. Smažíme na oleji, nebo ve fritovacím hrnci na 180 °C. Kuře podáváme s bramborovou kaší nebo podle vlastní fantazie.
Pechu #9
Máš na mysli ten obal co do něho ty kousky dávají? tak to jediná rada. Skočit do některýho KFC a na nějaké slečně si jeden obal vyprosit a štavnaté kuřecí kousky dáš do něj. A máš to originál s obalem :))
charlie #10
To neni fer kdyz pozvanku dostane ten prvni, ne?:)
David Grudl #11
#10 charlie, a chceš taky pozvánku?
charlie #12
David Grudl #13
#12 charlie, co já vím, třeba blahořečit La Trine 😉
charlie #14
#13 Davide Grudle, Skvely, skvely, diky moc! Budu blahorecit, uz jsem umistil TUCNE odkaz na La Trine na prvni misto mezi odkazama na svym blogu:)
louix #15
Jestli někdo máte pozvánku na gigacentrum, tak by se mi dost hodila. Moc díky.
louix@centrum.cz
Keff #16
#1 Milane Víte, Pozvanku na gigacentrum nechci, ale zkus pouzit misto kornflaku osmahle mandle, to bude lahoda.
Ja znam kureci rizky – prirodni, obalit jen ve vejci a v mandlich ktere se pak na rizku osmahnou dokrupava, to lahudka nejvetsi :))
DobrodruhX #17
#1 Milane Víte, Tajemství KFC: Nejsou to cornflaky, ale je to nějaká speciální mouka s kořením, kterou se stehýnka obalí poté, co 6 hodin ležely v marinádě. Aby vzlikly ty všemi-milované křupavé „lupínky“ na stehýnkách, vhoďte namočená stehýnka do síta s velkými drátěnými oky, toto síto „ponořte“ do nádoby s moukou a párkrát jím protřepte. Pak síto vyjdejte a houpavými pohyby přehazujte chviličku obsah síta, aby se stehýnka oklepala. Ponořte síto do nádoby s vlažnou vodou a po oklepání znovu do mouky a pak zase párkrát pohoupat. Mouka tu vodu nenasaje, ale pouze se s ní obalí a „zalepí“, ale zůstanou kapsy, kde je ta mouka suchá. Tím že pak v sítu kuřaty pohazujete, tak ty kapsy popraskají a když se to pak hodí do rozpáleného oleje, který začne okamžitě vytrhávat vodu z té mouky, vzniknou ty oné tajemné lupínky, které si mnoho lidí nesprávně plete s cornflaky.
Tajemnství chuti se skrývá v mouce, marinádě a teplotě oleje, ty se dováží jako hotová směs v neoznačených balících, takže o nich neví nikdo nic.
Tento článek byl uzavřen. Už není možné k němu přidávat komentáře.