optimalizováno pro širokoúhlé LCD navýšku

Na navigaci | Klávesové zkratky

Polníček: Zelený návyk s velkým vlivem

„A co jíš?“

Tuhle otázku jsem dostal poslední týden mnohokrát, když jsem na instagram dal fotku dvou zapečených rohlíků se salámem a sýrem (tj. studentský mls) s textem, že jsem si kvůli tomu po jedenácti letech koupil rohlíky.

No co jím… Na snídani obvykle jogurt, nebo banán, někdy rovnou poobědvám. Co je ovšem naprostou esencí mé kuchyně, tak to je polníček.

Polníček vlastně určuje se bude jíst. Třeba vajíčka po ránu úplně nepreferuju, ale pokud do nich dám polníček, je to paráda. No polníček, no vajíčka. Můžu mít doma argentinský steak, ale nemá smysl ho dělat, pokud nemám polníček. Sorry jako.

Polníček dávám prakticky do všeho. Spolubydlící Martina si to párkrát i fotila, asi do své chystané knihy „Cvičné stěhování aneb posilování s vlastní vahou nábytku“.

Jak chutná nejlépe kvalitní jitrnice z Naše Miroslav? Zasypaná polníčkem! Nejlepší smažák? No rozhodně s polníčkem. Ale pozor, správný poměr je tak třetina vaničky polníčku na porci sýrů, rozhodně ne méně. Nevěříte? Zkuste to.

Vlastně mě napadá pouze jedno jídlo, které jím opravdu často a polníček do něj nedávám, a to je Šopský salát. …Ale mohl bych ho zkusit přidat 💡

Víte, že polníček má v angličtině sexy název? Valerian.

Valerian a město tisíce jídel 🌿

Kdyby mě někdy našli mrtvého hladem v bytě, kde byla plná lednička stejků, sýrů, vajíček, tak důvod znáte. Chyběl v ní polníček.

Mohlo by vás zajímat